Pop A Smile

Black History Month – Tiara Nataf

Black History Month – Tiara Nataf

Black History Month wordt sinds 1926 in de Verenigde Staten gevierd in Februari. Deze maand worden de bijdragen en successen van mensen van kleur onder de aandacht gebracht. 

Daarom interviewen wij van Pop A Smile deze maand elke week geweldige food ondernemers van kleur!
Stay tuned & be inspired! De interviews kun je vinden op onze blogpagina.

Deze maandag zitten wij aan tafel met Tiara Nataf. Zij is geboren en getogen op Dushi Curacao en heeft momenteel twee bedrijven. Zij is de oprichtster en eigenaresse van ‘Naturally Granola’, een geweldig bedrijf die zij heeft opgestart met maar liefst 200 euro. Daarnaast is zij ook eigenaresse van ‘Your Locals 010’.  Twee foodbedrijven van een échte foodlover! 

Jij hebt dus twee gave bedrijven. Kan je me vertellen wat je allemaal doet?

Ik ben een ondernemer met 2 verschillende bedrijven. Wel allebei in de food industrie. Ik ben de oprichtster en eigenaresse van Naturally Granola. Ik maak superchunky premium granola, die geproduceerd wordt in mijn eigen sociale werkplaats. Daarnaast heb ik eind vorig jaar ook Your Locals 010 mogen overnemen. Hierbij creëer ik heerlijke foodboxen gevuld met producten van te gekke ondernemers uit Rotterdam en soms ook ondernemers buiten Rotterdam, als ik ze gewoon te leuk vind (#jullie).

Superchunky granola klinkt heerlijk. Hoe ben jij hierop gekomen?

Ik ben een échte foodlover. Ik had vroeger dan ook een foodblog. Hierin blogte ik over lekkere recepten, maar ook producten waar ik gek op was. Mijn lievelingsproduct was granola, gezond maar ook super lekker. Ik at dit ELKE ochtend. Mijn vriend, Nikos, zei toen ‘Als je zo vaak granola eet en zoveel van koken en bakken houdt, waarom maak je het dan niet zelf?’. Dit vond ik een geweldig idee. Dus zijn we de markt opgegaan in Rotterdam en hebben we ingrediënten gekocht om granola te maken. Iedereen in onze omgeving vond het lekker en kregen we het idee om Naturally Granola te beginnen. In eerste instantie zijn we het bedrijf dus samen begonnen en na een tijd is mijn vriend zich op een andere baan gaan focussen.

In het begin stonden wij samen op kleine markten, zoals Rotterdamse Oogst. Na een tijd besloten we onze eigen webshop op te richten en verkochten we vooral ‘via via’. Tijdens deze periode bezorgde ik ook granola bij mensen thuis op de fiets. Zo werd ik soms voor de grap een drugsdealer genoemd, omdat mensen het zo verslavend vonden haha. We werden steeds groter en kwamen op meer plekken terecht. In het begin moesten wij alle winst vooral terug investeren in het bedrijf. Dit was wel zwaar.

Je bent al zes jaar bezig. Is er een omslagpunt geweest in jouw bedrijf?

Jazeker. Ik schreef me in bij de Kitchen Republic Academy en heb daar erg veel interessante mensen ontmoet. Dit was goed voor mijn netwerk. Daarnaast heb ik ook een Branding Award gewonnen. Hierdoor kreeg ik een rebranding, wat erg goed was voor mijn merk. Uiteindelijk besloot ik om de granola niet meer zelf thuis te maken, maar met mijn team in de sociale werkplaats. Dit scheelde erg veel. Ik kon me meer focussen op mijn bedrijf.

Daarnaast was Covid ook een dingetje. Hiervoor waren we veel bezig met horeca, kantoren en hotels. Dus dat was wel even een klap toen alles dicht ging. Onze webshop is toen helemaal aangepast en geoptimaliseerd, waardoor we veel meer webshop bestellingen kregen dan vòòr Covid. Dus even een switch in business maar ik ben dankbaar dat de webshop echt gegroeid is.

Jij bent geboren en getogen op Curaçao. Heeft jouw achtergrond invloed op jouw onderneming?

Mijn familie heeft veel invloed gehad op mijn ondernemen. Velen hebben restaurants, van crêpe makers in Aruba tot Steakhouses in Curaçao. Het heeft nooit gevoeld als een druk om te ondernemen. Het zit in mijn bloed. Als klein kind hadden mijn ouders een meubelzaak en tijdens hun reizen kwamen ze altijd terug met shampoo en conditioners. Die verkocht ik dan aan m’n oma en gebruikte het vervolgens elke keer zelf wanneer ik bij haar bleef slapen. Toch bleef mijn oma het van mij kopen, ze supporte gewoon mijn hustle haha. Op 8 jaar begon mijn passie voor kralen. Ik nam het altijd mee naar school voor de fun, maar werd er eigenlijk best goed in. Tien jaar later kreeg ik de kans om mijn sieraden te laten zien op een expositie. Ik was toen 18 en had binnen 1 dag genoeg geld voor een macbook!

De uitdagingen die ik tegenkom, komen denk ik doordat ik hier niet ben opgegroeid. Ik heb tot mijn 19e op Curaçao gewoond en heb soms wel het idee dat ik achterloop. Ik ken niet zoveel mensen in Nederland en heb niet zo’n groot netwerk, wat heel belangrijk is in ondernemen.

Als ondernemer ben je 24/7 bezig. Hoe ontspan je?

Het hangt er echt vanaf hoe druk ik het heb, maar ik ben GEK op wildpukken. Lekker het bos ingaan en weten wat je kan plukken om te eten. In de lente ga ik nog een mushroom course volgen. Ik ben ook een trotse Dog Mommy van Gusto! Ik ben gek op hem.

Zie jij jezelf als een inspiratie voor andere vrouwen van kleur?

Tijdens het interview zei Tiara dat zij zichzelf niet per se ziet als een inspiratie. Wij zijn het hier NIET mee eens! Tiara is een geweldige foodondernemer waar wij met trots naar kijken en veel van kunnen leren. Geweldige producten, meerdere bedrijven en een geweldig persoon. 

Vind jij dit ook een inspirerend verhaal? Laat wat achter in de comments.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lees meer

Populaire blogs

Homepage Cheddar _ karamel

Fun-facts over popcorn!

Popcorn is een van de lekkerste snacks die je maar kunt bedenken! Vroeger was er alleen maar zoete of zoute popcorn, maar inmiddels zijn er veel verschillende gourmet popcornsmaken. Popcorn wordt steeds populairder, maar wat is popcorn eigenlijk?

Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag

Door Yuandi & Charissa Mijn naam is Peter. Heb jij deze krachtige campagne gezien of hier zelfs aan meegedaan? Lees

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top