Pop A Smile

Black History Month – Claudio Schalkwijk

Claudio Schalkwijk

Black History Month – Claudio Schalkwijk

Sinds 1926 wordt black history month gevierd in de Verenenigde staten. De black history maand is in februari en staat helemaal in het teken van het erkennen en vieren van de bijdragen en successen van mensen van kleur.  

Wij van Pop A Smile vinden dit een ontzettend belangrijke maand en daarom zal er elke week een interview verschijnen van een geweldige food ondernemer van kleur! Hoe is hun ondernemingsreis geweest? Wat hebben zij geleerd? Stay tuned & be inspired!

Door Yuandi & Charissa

Deze week ontmoetn wij Claudio Schalkwijk, eigenaar van het cateringsbedrijf Mr. Schalkie. Hij kookt al sinds 2003 en combineerde dat eerst met zijn vaste baan. Hij heeft van alles gedaan, van ICT tot DJ. Hij heeft 4 kinderen en focust zich sinds 3 jaar fulltime op koken. Mr. Schalkie is gespecialiseerd in bedrijfscatering en verzorgt voornamelijk lunches.

Wil je weten hoe hij het heeft opgericht? Lees snel verder.

 

Hoe ben je op Mr. Schalkie gekomen?

Ik ben in Nederland geboren en in Suriname opgegroeid. Toen ik op mezelf ging wonen in Nederland, begon ik steeds vaker te koken. Ik kookte op feestjes en voor vrienden. Een goede vriend van mij opende een discotheek, waar ik de sandwichbar mocht verzorgen. Het was een succes en onbedoeld ging ik meer en meer de catering in, touren met Old Amsterdam en op bedrijfsevenementen cateren. Op een gegeven moment kon ik mijn 2 functies niet meer balanceren. Dit was mijn omslagpunt om fulltime te gaan ondernemen. Mijn vader is zelf ook een ondernemer en is altijd een grote inspiratie voor mij geweest. Hij heeft mij geleerd om te durven ondernemen.

Mijn doel is om over 3 tot 5 jaar een eigen loods te hebben met een productiekeuken waar ik ook mijn eigen producten kan ontwikkelen voor de supermarkt.

Waar haal jij inspiratie vandaan voor het creëren van recepten?

Ik bezoek verschillende restaurants en keukens. Soms ga ik er ook voor naar het buitenland. Ik doe daar inspiratie op en geef er mijn eigen draai aan. Ik beperk me niet tot maar 1 soort keuken.

Ik experimenteer graag met smaken uit verschillende landen. Ik kook elke dag voor bedrijven, soms verzorg ik voor één bedrijf de lunch van de gehele week. Dit betekent dat ik elke dag wat anders kook. Vandaag maak ik Tuna Salad en Humus en morgen Stoofvlees met rund en Jackfruit voor de vegan.

Claudio Schalkwijk

Zijn er obstakels geweest?

Ja Corona, maar verder niet. Voor Corona zat ik in een groeispurt en moest ik uitbreiden en meer mensen in dienst nemen. Gelukkig wordt het nu weer drukker en kunnen we de draad weer oppakken.

Zie jij jezelf als inspiratie voor anderen?

Ja, ik denk het wel. Ik kan me voorstellen dat mensen opkijken naar het ondernemerschap, zeker na Corona. Ik heb wel door dat mijn vrienden trots op me zijn. Als man van kleur realiseer ik me ook steeds meer dat we een eenheid moeten vormen en vaker samen moeten werken.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lees meer

Populaire blogs

Homepage Cheddar _ karamel

Fun-facts over popcorn!

Popcorn is een van de lekkerste snacks die je maar kunt bedenken! Vroeger was er alleen maar zoete of zoute popcorn, maar inmiddels zijn er veel verschillende gourmet popcornsmaken. Popcorn wordt steeds populairder, maar wat is popcorn eigenlijk?

Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag

Door Yuandi & Charissa Mijn naam is Peter. Heb jij deze krachtige campagne gezien of hier zelfs aan meegedaan? Lees

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top