Pop A Smile

No Bake Cheesecake met Dutch Waffle Popcorn

Deze cheesecake is de perfecte samenstelling voor jouw verwen avond. Heerlijke stroopwafel cheesecake met onze Dutch Waffle Popcorn. Het is zeker niet lastig om te bakken en om het nog makkelijker te maken, hebben wij een recept gemaakt waar geen oven voor nodig is. Het recept is opgedeeld in wat je nodig hebt voor de bodem, voor de cheesecake en de topping. Wanneer maak jij deze no bake cheesecake voor jouw vrienden of familie (of stiekem voor jezelf 😉)?

25 cm springvorm, 12 porties

Ingrediënten

Bodem

  • 75 gram stroopwafels
  • 110 gram speculaaskoekjes
  • 95 gram ongezouten gesmolten roomboter

Cheesecake

  • 400 gram witte chocolade 
  • 600 gram roomkaas
  • 200 gram slagroom (ongeklopt)
  • 175 gram stroopwafel (in stukjes)

Topping

  • Onze Dutch Waffle Popcorn
  • Dulce de leche

How to pop?

Bodem

  • Bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier. 
  • Maak de koekjes en de stroopwafels fijn. 
  • Meng de kruimels met boter en verdeel vervolgens het geheel over de bodem, druk het vervolgens goed aan.
  • Leg de bodem in de koelkast en begin aan de cheesecake.

Cheesecake

  • Smelt de witte chocolade au bain marie en laat deze afkoelen. 
  • Klop in een kom de roomkaas op tot het romig is. 
  • Klop in een andere kom de slagroom stevig op.
  • Mix de roomkaas en slagroom tot een glad geheel.
  • Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en mix deze totdat het goed gemengd is.
  • Voeg als laatst de stroopwafels toe en spatel deze voorzichtig door.
  • Giet vervolgens het mengsel op de koekjesbodem. 
  • Laat dit ongeveer 3 uur opstijven.

Topping

  • Verdeel ongeveer 8 eetlepels dulce de lege over de cheesecake en maak het af met heerlijke Dutch Waffle popcorn!
  • Laat de cheesecake nog minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.

De cheesecake is tot 3 dagen houdbaar in de koelkast. Genoeg tijd om ervan te smullen.

Wij zijn altijd bezig met innoveren en willen graag jullie mening weten. Zouden jullie een cheesecake popcornsmaakwillen? Laat het weten in de comments. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top